GINKO
Ukrasno drevno drvo Ginkgo biloba potječe iz Kine. Najstarija je živuća biljka koja danas raste i u umjerenim klimatskim područjima diljem svijeta.

Ginko je izuzetno cijenjen zbog svoje ljepote, osebujnosti te blagotvornog učinka na ljudsko zdravlje. Ekstrakt njegovih lepezastih listova ima tradicionalnu primjenu u ublažavanju brojnih tegoba. Standardizirani ekstrakt lista biljke Ginkgo biloba blagotvorno djeluje na cirkulaciju glave, pa time podržava dobru koncentraciju i pamćenje te pospješuje cirkulaciju ruku i nogu.

Tvrtka Multipharm, zastupnik za Conprostu, je krenula s distribucijom Ginkgo Biloba – taponing tableta namijenjenih pomoći kod ovih smetnji. Svaka tableta Ginkgo Biloba - taponing tableta sadrži 40 mg ekstrakta lista ove ljekovite biljke koja dokazano povećava protok krvi prema mozgu te tako osigurava bolju opskrbu moždanog tkiva kisikom.

Osim kroz mozak, aktivni sastojci u listu Ginkgo biloba povećavaju protok krvi u većini tkiva i organa, uključujući i mikrocirkulaciju kroz male kapilare. Osim toga, pokazuje i značajno antioksidativno djelovanje, štiti od oksidativnih procesa koji su posebno štetni za moždane stanice.

Najprodavaniji biljni preparat u Europi je ekstrakt iz listova drevnog drveta. To drvo je Ginkgo biloba, ili kako ga neki još nazivaju- živući fosil. Smatra se da je ginko nastarija vrsta drveta na zemlji koja postoji više od 200 milijuna godina.

Prvi ekstrakt iz lista ginkga proizveden je tek 1965. godine iako je njegova ljekovitost poznata i tradicionalno se koristi od davnina u medicini Dalekog istoka.

Ginko sadrži veliki postotak flavonoida, glikozida i ginkoida kojih ima samo u listovima Ginkga bilobe. Smatra se da upravo ginkoidi reguliraju protok krvi u mozak i time potpomažu bolje pamćenje, vraćaju bolje raspoloženje, a pomažu i kod drugih tegoba koje se mogu javiti kod starijih osoba. Stimuliraju obrambene mehanizme čime poboljšavaju astmatička i alergijska stanja, bakterijske infekcije kao i stanje poslije moždanog udara i srčanog infarkta.

Svjetska zdravstvena organizacija je priznala ginkgo kao sredstvo protiv demencije i Alzheimerove bolesti.

Brojna klinička ispitivanja potvrdila su da ginkgo štiti arterije, vene i kapilare od oštećenja regulirajući istodobno njihov tonus i elasticitet, smanjujući sljepljivanje trombocita (ključnog faktora u razvoju asteroskleroze). Smatra se da bi ginkgo mogao puno pomoći u liječenju gubitka pamćenja, zujanja u ušima i drugih oboljenja uzrokovanih poremećajem cirkulacije.

Potrebna dnevna doza Ginkga bilobe je 120 mg. Ginkgo Biloba Taponing iz Multipharma sadrži 40mg aktivne tvari u svakoj tableti i potrebno je uzimati 3x1 tabletu na dan. Razlog zašto 3x1 na dan je taj što se aktivna tvar brzo eliminira iz seruma (krvi) za 2 do 4 sata pa treba uzimati najmanje u tri obroka dnevno da bi se održavala razina ljekovite tvari

Mjesečno pakiranje od 100 komada Ginkga Bilobe Taponing iz Multipharma dostupno je u ljekarnama po cijeni od 79,60kn.

 

PREPORUČUJE SE:

osobama koje imaju problema s cirkulacijom glave, te perifernom cirkulacijom ruku i nogu
   
osobama oslabljenog imuniteta
   
kod problema koncentracije i pamćenja
   
dobar je antioksidans
   

Ginkgo sadžava 9,6 mg ginkgo flavonglikozida u 40 mg ekstrakta.

Jedini za koji je dokazano da posjeduje povoljne učinke na smanjenu cerebralnu i perifernu cirkulaciju. Pakiranje sadrži 100 tableta.

PRIMJENA >